Çiz Kek malzemeleri:
- 24 adet bisküvi (eti yulaflı veya sade)
- 100 gram tereyağ
- 800 gr labne (Almanyadaki arkadaşlar quark kullanabilir)
- 400 ml sıvı krema
- 5 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabugu rendesi
- çeyrek çay bardağı limon suyu
- 300 ml portakal ve limon suyu karışımı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- yarım çay bardağı şeker
Çiz Kek yapılışı:
- İlk ilarak tereyağınızı eritip robottan geçirdiğiniz bisküvilerinize döküp yoğurun.
- Kalıbınızın tabanına yağlanmış kağıt serip harcınızı bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Şimdi sıvı kremanızı mikserinizle köpük halini alıncaya dek çırpın.
- Aynı şekilde ayrı bir kapta yumurta akınızıda kar haline getirin.
- Diğer tüm malzemeleri (yumurta sarısı, labne, un, nişasta, limon suyu, limon kabuğu) büyük bir karıştırma kabınıza alıp, tel çırpıcak ile pürüssüz bir kıvam alıncaya dek karıştırın.
- Şimdi azar azar önce sıvı kremanızı ekleyip nazikçe karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kar halindeki yumurta aklarınızıda azar azar ekleyerek karıştırın (Bu işlemde dikkat edin lütfen çünkü hava kabarcıkları yok olmasın ki cheesecakeniz piştikten sonra havalı ve hafif olsun)
- Karışımınızı kalıbınıza döküp (26 veya 28 cm) önceden ısınmış 140 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin.
- Piştikten sonra fırın kapağınızı açıp Cheesecakenizin bu şekilde soğumasını bekleyin (hemen çöküp katı bir kıvam almaması için)
- Tamamen soğumuş pastanıza, sos malzemelerini aynı anda ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynatın ve pastanızın yüzeyine gezdirin.
- Bu arada damak zevkinize göre limon kabuğu şeker gibi malzemelerde oynama yapabilirsiniz.
- AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder