18 Ağustos 2016 Perşembe

Çiz Kek Tarifi


 Çiz Kek malzemeleri:




Tabanı için;
  • 24 adet bisküvi (eti yulaflı veya sade)
  • 100 gram tereyağ
Kreması için;
  • 800 gr labne (Almanyadaki arkadaşlar quark kullanabilir)
  • 400 ml sıvı krema
  • 5 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabugu rendesi
  • çeyrek çay bardağı limon suyu
Üzerinin Sosu için;
  • 300 ml portakal ve limon suyu karışımı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • yarım çay bardağı şeker

 Çiz Kek yapılışı:


  1. İlk ilarak tereyağınızı eritip robottan geçirdiğiniz bisküvilerinize döküp yoğurun.
  2. Kalıbınızın tabanına yağlanmış kağıt serip harcınızı bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.
  3. Şimdi sıvı kremanızı mikserinizle köpük halini alıncaya dek çırpın.
  4. Aynı şekilde ayrı bir kapta yumurta akınızıda kar haline getirin.
  5. Diğer tüm malzemeleri (yumurta sarısı, labne, un, nişasta, limon suyu, limon kabuğu) büyük bir karıştırma kabınıza alıp, tel çırpıcak ile pürüssüz bir kıvam alıncaya dek karıştırın.
  6. Şimdi azar azar önce sıvı kremanızı ekleyip nazikçe karıştırmaya devam edin.
  7. Son olarak kar halindeki yumurta aklarınızıda azar azar ekleyerek karıştırın (Bu işlemde dikkat edin lütfen çünkü hava kabarcıkları yok olmasın ki cheesecakeniz piştikten sonra havalı ve hafif olsun)
  8. Karışımınızı kalıbınıza döküp (26 veya 28 cm) önceden ısınmış 140 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin.
  9. Piştikten sonra fırın kapağınızı açıp Cheesecakenizin bu şekilde soğumasını bekleyin (hemen çöküp katı bir kıvam almaması için)
  10. Tamamen soğumuş pastanıza, sos malzemelerini aynı anda ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynatın ve pastanızın yüzeyine gezdirin.
  11. Bu arada damak zevkinize göre limon kabuğu şeker gibi malzemelerde oynama yapabilirsiniz.
  12. AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Tatlı Tarifleri Template by Ipietoon Cute Blog Design