
Malzemeler
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbeti için:
• 4,5 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Toz şeker ve su 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Yumurtalar çukur bir kaba kırılıp toz şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan 5 dk. sonra soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür. Dilimlenerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır. Hindistan cevizi, fındık ya da cevizle süslenip servis yapılır.
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbeti için:
• 4,5 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Toz şeker ve su 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Yumurtalar çukur bir kaba kırılıp toz şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan 5 dk. sonra soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür. Dilimlenerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır. Hindistan cevizi, fındık ya da cevizle süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Birsel TÜRKMEN
Birsel TÜRKMEN
0 yorum:
Yorum Gönder