18 Ağustos 2016 Perşembe

Dondurmalı Kemalpaşa Tarifi

Dondurmalı Kemalpaşa Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 300 gram tuzsuz beyaz peynir
  • 8 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Dondurma

Dondurmalı Kemalpaşa Yapılışı

  • Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri tencereye alın. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kemalpaşa tatlısının hamurunu hazırlamak için; derin bir karıştırma kabında tuzsuz beyaz peyniri rendeleyin.
  • Yumurtaları katıp, rendelenmiş tuzsuz beyaz peynirle birlikte krema halini alana kadar elinizle karıştırın.
  • İrmik, elenmiş un ve kabartma tozu kattığınız hamuru kıvam alana kadar yoğurun.
  • Yumuşak bir kıvamda olan yağsız hamuru cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalara ayırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Kemalpaşa tatlılarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında dinlenen ve ilk sıcaklığı giden kemalpaşa tatlılarını kaynamakta olan sıcak şerbet karışımına atın.
  • Şerbet içinde şişmesi ve yumuşaması için ters yüz ederek 10 dakika daha pişirdiğiniz tatlıları dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
  • Kalan şerbeti üzerlerine gezdirdiğiniz tatlıları, soğuduktan sonra ikiye kesin ve arasına dondurma koyup kapatın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Tatlı Tarifleri Template by Ipietoon Cute Blog Design