18 Ağustos 2016 Perşembe

Parfe Tarifi


Malzemeler :
1 kutu krem şanti (bir kutudan çıkan 2 poşet kullanılacak)
1 su bardağı soğuk süt
2 adet orta boy elma
2 tane orta boy portakal
2 tane muz
1 paket burçak bisküvi
Yarım paket kakaolu bisküvi
Üzeri için :
Yarım kutu krema(100 ml)
Yarım paket sütlü yarım paket bitter çikolata
Meyveli Parfe Hazırlanışı :
2 poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle katılaşana dek çırpılır.
Soğuması için buzdolabına kaldırılır. Bir kaseye bisküviler çok küçük olmayacak şekilde kırılır.
Meyvelerin kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Geniş bir kapta hazırladığımız tüm malzemeler karıştırılır.
Kalıbın içine buzdolabı poşeti kesilir yada streç filimle kaplanır.Hazırlanan parfe kalıba dökülür ve güzelce sarılır. Bir gece dondurucuda dondurulur.
Çikolata sosu için krema küçük bir kapta ısıtılır. Küçük küçük doğranan çikolatalar içine atılır ve karıştırılarak eritilir.
Koyulaşması için bir müddet bekletilir. Parfeyi servis tabağına alıp üzerine çikolata sosu gezdirilir ve süslenir.
Parfeyi servisten en az bir saat önce dondurucudan çıkarıp hazırlayın ve buzdolabına kaldırın.Daha rahat kesilir.
Eskiden bu parfeyi çok sık yapardım. Bilenler vardır küçük piknik bisküvileri vardı eskiden.
Şimdi bulunmuyor. Bir paket kakaolu bir paket sade kullanırdım. Bulan olursa onula deneyin.
Bu harika tarif için Can Mutfak‘a teşekkür ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Tatlı Tarifleri Template by Ipietoon Cute Blog Design